torstai 6. marraskuuta 2014

Ensimmäinen vuosi

Yksi vuosi maaseutuelämää on takanapäin. Olemme sopeutuneet hyvin, liiankin hyvin ainakin jos ajattelee nykyistä pukeutumistamme. Kompostivastaava puki keväällä ylleen työhaalarit eikä ole juuri muita stailausvariaatioita harrastanut. Itse römpöstän kumisaappaissa ja työhousuissa oli sitten arki tai sunnuntai. Syksyn kunniaksi ostin kyllä vuorilliset lämpökumisaappaat.

Kalmistokausi on ohitse ja väitän, että voittaisin ikäluokassani haravoinnin maailmanmestaruuden milloin tahansa. Kalmiston peruskuntoleiri oli sen verran tehokas: kaksi kuukautta pelkkää kokopäiväistä haravointia. Mutta siitäkin selvittiin ja nyt olen lomalla enkä huolehdi tulevista. Istun uunin kyljessä ja odotan kun taikina nousee.Mökki on maalattu, rännit ja ikkunapellit on asennettu ja kahdet portaat nikkaroitu.


 Kellarin edustalle on laitettu uusi nurmikko. Paikkauskylvöjä on tehty myös etupihalle hävinneiden multa- ja sorakasojen kohdalle.Lisäksi on kaivettu valmiit kuopat viidelle ruusupensaalle ja penkki jaloruusuille. Kuten myös penkki köynnösruusuille.
 
Syyspuuhiin on kuulunut myös kukkien siementen keräämistä ja ensi kesää varten säilöön laittamista. Ihastuin tänä kesänä tosi paljon yksivuotisiin siemenestä laitettaviin kesäkukkiin.
Joten jatkoa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti