sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Tehtynä

Keli on ollut keväinen, välillä liiankin kun harson alla lymyilevät Timot saivat lumipeitteen päälleen. Mutta eteenpäin on menty. Siitä huolimatta, että eräs nimeltä mainitsematon pärskii vaaleanpunaista antibioottia ympäri kämppää. Mutta tiedoksi, että on taas aivan oma itsensä. Hyvässä ja pahassa.


Tässä havainnekuva puutarha-aktiviteeteista:

Pelto on nyt raivattu ja sinne on piilotettu Timoa, Nicolaa, mustajuurta, palsternakkaa, retiisiä ja pinaattia. Tänään on tarkoitus jatkaa punajuurella ja porkkanalla.

Kuvassa näkyvät myös neljä vastaistutettua omenapuutamme: Antonovka, Jaspe, Pirja ja Sariola. Ehkä oli hätävarjelun liioittelua laittaa niille vielä vähäksi aikaa jänissuojat, mutta tärkeissä asioissa ei kannata ottaa
riskejä.Isotuomipihlaja-aidanne on valmis. Pääsiäisenä istutettiin 30 paljasjuurista taimea rajalle. Linjalankaa ei ollut ja tulos on hieman juostenkustua, mutta lohduttaudun sillä, että aitaa ei leikata ja pöheikkö peittää nopeasti juuriston.

Ja lisää seuraa. Aloitan päiväni käymällä uudessa kasvihuoneessa, jossa poteissa on jo alkanut vihertää. On lehtikaalia, kesäkurpitsaa, minttua, tsinniaa, latva-artisokkaa, ruohosipulia, sitruunabasilikaa, krassia, japaninhumalaa, daalioita, avomaankurkkua. Em. vihertävät, vielä paljon on potteja, jotka miettivät. On ollut mielenkiintoista seurata, mitä pakkasyöt ( potit peiton alla ) vaikuttavat itämiseen. Yllättävän vähän. Tässä näkyy kolme uutta mustaviinimarjapensasta ja kaksi punaista sekä yksi rabarberi.

Nyt pitää lopettaa. Koiralle pitää antaa toiseksi viimeisen kerran vaaleanpunaista pärskittäväksi. Ja sitten pihalle kuopsuttamaan. Päivä ilman istuttamista on hukkaan mennyt päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti